Attac logo
Associatief netwerk voor een Taks op financiële Transacties
en voor het Aansterken van de Civiele maatschappij
Beginpagina    Zand in de Machine    ZidM > 2001-2008    Enkele leerrijke video’s over de financiële crisis  
| thema: financiële crisis  |
 

Enkele leerrijke video’s over de financiële crisis

- gepubliceerd op 17 december 2008

Soms is kijken en luisteren gemakkelijker dan lezen. Soms is wat gezegd wordt niet op papier terug te vinden. Soms kan je ook luisteren zonder te kijken.

Kortom, we hebben hier een aantal filmpjes voor U geselecteerd over de financiële crisis en bepaalde aspecten ervan. Kijk en luister naar mensen als Joseph Stiglitz, Noreena Hertz en Chomsky.

Let wel, aan het begin van sommige filmpjes zit soms wat reclame. Gewoon uitzitten, je moet maar denken dat je naar de VTM kijkt.

Crisis in economie is voorspeld

Dit is een fragment uit Tegenlicht van de VPRO, uitgezonden op 14 oktober 2008.
Vele journalisten, politici en economen zagen deze crisis niet aan komen. Voorstanders van vrije markt economie zagen deze crisis duidelijk aankomen. Het blijkt dat de vrije markt, gehinderd door politiek beleid, te weinig zijn werk kan doen.
Nederlands gesproken of ondertiteld, ca. 6’

Chomsky over de economie

Chomsky: De huidige crisis toont het anti-democratisch karakter aan van het financiële systeem.
Engels gesproken, ca. 11’

Noreena Hertz over de schuldeproblematiek

In dit videofragment gaat de Britse econome Noreena Hertz in op het schuldenproblematiek van het Zuiden. Deze video is van voor de crisis. "Weet je hoeveel het kost om zuidelijk Afrika van zijn schulden te verlossen?" Leg die som naast de kost van de oorlog in Irak, zoals zij het doet. Leg ze ook eens naast de sommen die ineens gevonden worden om de bankencrisis op te lossen.
Nederlands ondertiteld - ca. 1.30’

Joseph Stiglitz - Steun de huiseigenaars, niet de banken

Economist Joseph Stiglitz argumenteert dat de regering van de VS de crisis beter zou kunne beheersen door de huiseigenaars directe steun te geven, eerder dan steun aan de banken die hun hypotheken bezitten
Engels gesproken, ca. 2’40"


Spip-redacteur:   francis
 
 
In- & Uitschrijven
Zand in de machine
Attac persberichten
Kalender
« Februari 2018 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
 
Trefwoorden
 
 Attac Vlaanderen  |  Statistieken  |  Privé-ruimte  |  Alle rubrieken  |  Alle documenten

Verwittiging - De gepubliceerde documenten weerspiegelen, tenzij anders vermeld, niet noodzakelijk het standpunt van Attac Vlaanderen. Zij zijn de standpunten van hun auteur(s) en eventueel van werkgroepen of andere organisaties. Dat de documenten hier gepubliceerd worden is omdat wij willen meegenieten van beschikbare ideeën en expertises om samen onze toekomst te heroveren en aan die andere mogelijke wereld te werken.

Logo Creative Commons
Alle teksten van deze site mogen gebruikt en gecopiëerd worden onder de voorwaarden van toepassing van de Creative Commons Licentie.