Attac logo
Associatief netwerk voor een Taks op financiële Transacties
en voor het Aansterken van de Civiele maatschappij
Beginpagina    Oog & Oor    Oog    Fault Lines - Haiti: The politics of rebuilding   
| thema: armoede , latijns-amerika  |
 

Fault Lines - Haiti: The politics of rebuilding

- gepubliceerd op 18 april 2010

Amper enkele weken na de aardbeving die meer dan 200.000 levens kostte en de hoofdstad van Haïti verwoestte, begint een nieuwe normaliteit vorm aan te nemen in Port-au-Prince. De schok van zoveel verlies is nauwelijks verwerkt maar de bergen puin worden langzaamaan opgeruimd. En waar monumenten zoals het Nationaal Paleis en de kathedraal stonden begint zich een nieuwe architectuur te vertonen.

Honderden tentendorpen zijn opgericht, kampen voor de ontheemden die hun huis verloren. Distributiepunten voor eten en drinken, voornamelijk van de VN, liggen verspreid in de stad, Met de steun van het VS-leger.

Deze structuren kunnen van tijdelijke aard zijn maar op het provisorische regeringshoofdkantoor, bij de donor-conferenties en in de bestuurskamers van de internationale financiële instellingen, richt de aandacht zich tot de lange-termijn plannen.

Er zijn beloften van miljarden dollars internationale hulp en investeringen gedaan. Avi Lewis reist naar Port-au-Prince en het Centraal-Plateau en is van oordeel dat debatten over de visie van een nieuwe Haïti al aan de gang.

Naomi Klein verwijst in haar artikel Haïti: een schuldeiser geen schuldenaar naar deze reportage.

Deze episode van Fault Lines dateert van 11 februari.
Fault Lines is een wekelijks programma van AlJazeera. Het wordt een aantal keren herhaald tijdens die week. Volg de link voor het programma van deze week.

Naomi Klein verwijst in haar artikel Haïti: een schuldeiser geen schuldenaar naar deze reportage.


Spip-redacteur:   francis
 

Reageer op dit artikel

 
In- & Uitschrijven
Zand in de machine
Attac persberichten
Kalender
« Februari 2018 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
 
Trefwoorden
 
 Attac Vlaanderen  |  Statistieken  |  Privé-ruimte  |  Alle rubrieken  |  Alle documenten

Verwittiging - De gepubliceerde documenten weerspiegelen, tenzij anders vermeld, niet noodzakelijk het standpunt van Attac Vlaanderen. Zij zijn de standpunten van hun auteur(s) en eventueel van werkgroepen of andere organisaties. Dat de documenten hier gepubliceerd worden is omdat wij willen meegenieten van beschikbare ideeën en expertises om samen onze toekomst te heroveren en aan die andere mogelijke wereld te werken.

Logo Creative Commons
Alle teksten van deze site mogen gebruikt en gecopiëerd worden onder de voorwaarden van toepassing van de Creative Commons Licentie.