Attac logo
Associatief netwerk voor een Taks op financiële Transacties
en voor het Aansterken van de Civiele maatschappij
Beginpagina Kalender Mondiaal Café over fiscale rechtvaardigheid met Alvin Mosioma van Tax Justice Network Africa
| thema: afrika , fiscaliteit  |
 

Mondiaal Café over fiscale rechtvaardigheid met Alvin Mosioma van Tax Justice Network Africa

> Eric Goeman - gepubliceerd op 7 maart 2013
Datum van de activiteit :  op vrijdag 22 maart 2013 - 20:00 > 23:30
Plaats van de activiteit : Zebrastraat Gent

Op geregelde tijdstippen zal MO* in de Zebrastraat in Gent een Mondiaal Café organiseren over een actueel internationaal onderwerp. Dat kan een pittig debat zijn, een diepgaand gesprek of een boeiende lezing maar altijd proberen we licht te gooien waar voordien duisternis was.

JPEG - 27.2 kB

Lees verder...

We bijten de spits af met een boeiende avond over fiscale rechtvaardigheid met onder meer Alvin Mosioma van Tax Justice Network Africa, professor Dries Lesage van de Universiteit Gent en professsor Lieven Denys van de VUB.

Multinationals die amper belastingen betalen op hun fenomenale winsten, postbusfirma’s die alleen maar dienen om belastingen te ontwijken, rijke industriëlen en acteurs die van nationaliteit veranderen om vermogensbelastingen te ontlopen,... Fiscale rechtvaardigheid is een hot item, niet alleen in onze contreien, maar ook in Afrika.

Alvin Sindiga Mosioma is directeur en bezieler van het Tax Justice Network Africa. Hij strijdt al jaren voor een rechtvaardige en progressieve fiscaliteit in Afrika. Hij komt zijn ervaringen als onderzoeker en activist delen. Lieven Denys is advocaat en professor Internationaal en Europees Fiscaal Recht aan de VUB. Dries Lesage is verbonden aan het Instituut voor Internationale Studies aan de Universiteit Gent en is onder meer gespecialiseerd in internationaal fiscaal beleid. Zij zullen reageren op het verhaal van Mosioma en de link maken met de fiscaliteit op Europees en op mondiaal vlak. Er is ook een vertegenwoordiger van het Ministerie van Financiën gevraagd. MO*hoofdredacteur Gie Goris leidt de avond in goede banen.

Te bezoeken: zebrastraat

Vrijdag 22 maart, 20u, Zebrastraat, Gent. Gratis toegang. Inschrijven is niet nodig. Wegbeschrijving vind je op www.zebrastraat.be

Vrijdag 22 maart, Cirq, Zebrastraat, Gent.


Spip-redacteur:   jurgen
 

Reageer op dit artikel

 
In- & Uitschrijven
Zand in de machine
Attac persberichten
Kalender
« Februari 2018 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
 
Trefwoorden
 
 Attac Vlaanderen  |  Statistieken  |  Privé-ruimte  |  Alle rubrieken  |  Alle documenten

Verwittiging - De gepubliceerde documenten weerspiegelen, tenzij anders vermeld, niet noodzakelijk het standpunt van Attac Vlaanderen. Zij zijn de standpunten van hun auteur(s) en eventueel van werkgroepen of andere organisaties. Dat de documenten hier gepubliceerd worden is omdat wij willen meegenieten van beschikbare ideeën en expertises om samen onze toekomst te heroveren en aan die andere mogelijke wereld te werken.

Logo Creative Commons
Alle teksten van deze site mogen gebruikt en gecopiëerd worden onder de voorwaarden van toepassing van de Creative Commons Licentie.