Attac logo
Associatief netwerk voor een Taks op financiële Transacties
en voor het Aansterken van de Civiele maatschappij
Beginpagina    Notenkraker(s)    Blockupyfestival: 20 - 23 november 2014 Frankfurt  
| thema: europa , fiscaliteit  |
 

Blockupyfestival: 20 - 23 november 2014 Frankfurt

> Attac DE

De blockupyprotesten tegen de politiek van de Troïka (de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds) gaan verder. De protesten zijn gericht tegen de brutale bezuinigingspolitiek die niet alleen steeds meer armoede veroorzaakt en publieke diensten afbouwt maar ook de sociale ongelijkheid tussen arm en rijk vergroot.

Lees verder...

Van 20 tot 23 november a.s. komen we samen op het Blockupyfestival in Frankfurt. Debatten, cultuur en allerlei acties staan er op het programma. Onder het motto ’praat - dans - handel’ willen we gedurende vier dagen in workshops, op het podium en in besprekingen de volgende stappen zetten en bespreken: zelfbeschikking op het vlak van cultuur, woonprojecten, tavernen, cafés, schouwburgen, cinema en boekhandels maar evenzo in gezamenlijke acties tegen de verarmende politiek protesteren. Voor het voorjaar 2015 als de nieuwgebouwde ECB feestelijk geopend wordt wil het blockupycomité met massale acties van burgerlijke ongehoorzaamheid die opening verstoren. Eisen uitgaande van de blockupyprotesten hebben tot doel het onmiddellijk beëindigen van de Europese politiek van besnoeien die thans op Europees vlak wordt gevolgd, ook van het einde van de onderhandelingen inzake de transatlantische vrijhandelsovereenkomsten (TTIP) en van het racisme inzake migratiepolitiek. Feministische groepen richten de schijnwerper op de crisis in de zorgsector waar uitbuiting schering en inslag is en waar slechte en precaire arbeids- en levensomstandigheden heersen. Tenslotte protesteerden meer dan 10.500 mensen op 10 mei ll. in vier Duitse steden nl. in Berlijn, Düsseldorf, Hamburg en Stuttgart in blockupydemonstraties tegen het autoritaire crisisregime. Ook in Rome, Parijs, Madrid en in andere Europese steden trokken ze met duizenden de straat op. De protesten maakten deel uit van de Europese actie ’solidariteit zonder grenzen’ voor democratie van onderuit (solidarity beyond borders - for democracy from below). Een andere wereld is mogelijk - en nodig - doe mee! Het netwerk van Attac heeft heel concrete eisen voor een gezamenlijk, solidair en democratisch Europa opgesteld. Daartoe behoren een openbaar onderzoek inzake de schulden, een herverdeling van de rijkdom, een doeltreffende regeling van de financiële markten evenals een gecoördineerd einde aan de belastingontduiking. Wat is blockupy? De blockupyvereniging verzamelt sedert mei 2012 protesten tegen het draagvlak van de politiek van de troika. De verkeerde aanpak van de economische crisis in Europa veroorzaakt massaal verarming in de getroffen landen, vooral in Zuid-Europa. Deze politiek is blijkbaar onwetend van de sociale en ecologische situatie en voert een fataal beleid op het vlak van democratie en politiek. Een gepast antwoord op de crisis brengt ze niet.

Te bezoeken: Bericht Attac.de

Met dank aan Maria Voordeckers voor de vertaling uit het Duits.


Spip-redacteur:   jurgen
 

Reageer op dit artikel

 
In- & Uitschrijven
Zand in de machine
Attac persberichten
Kalender
« »
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
Trefwoorden
 
 Attac Vlaanderen  |  Statistieken  |  Privé-ruimte  |  Alle rubrieken  |  Alle documenten

Verwittiging - De gepubliceerde documenten weerspiegelen, tenzij anders vermeld, niet noodzakelijk het standpunt van Attac Vlaanderen. Zij zijn de standpunten van hun auteur(s) en eventueel van werkgroepen of andere organisaties. Dat de documenten hier gepubliceerd worden is omdat wij willen meegenieten van beschikbare ideeën en expertises om samen onze toekomst te heroveren en aan die andere mogelijke wereld te werken.

Logo Creative Commons
Alle teksten van deze site mogen gebruikt en gecopiëerd worden onder de voorwaarden van toepassing van de Creative Commons Licentie.