Attac logo
Associatief netwerk voor een Taks op financiële Transacties
en voor het Aansterken van de Civiele maatschappij
Beginpagina    Zand in de Machine    Zidm > 01/2015 - 07/2017    Beroepsprocedure "LuxLeaks" op 12 december in Luxemburg  
| thema: europa , fiscale criminaliteit  |
 

Beroepsprocedure "LuxLeaks" op 12 december in Luxemburg

> Eric Goeman - gepubliceerd op 17 december 2016

Na het eerste “Luxleaks” proces, dat werd gehouden van 26 april tot 4 mei 2016 in Luxemburg, werden Antoine Deltour en Raphael Halet veroordeeld tot 12 jaar en 9 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 1500 en 1000 euro boetes. Zij kondigden onmiddellijk hun besluit aan om hiertegen in beroep te gaan. Edouard Perrin werd vrijgesproken, maar het Luxemburgse parket besloot daarop ook beroep aan te tekenen. Zij zullen alle drie worden herberecht. Attac Vlaanderen en tientallen sociale bewegingen zoals 11.11.11 vonden het eerste vonnis ronduit schandalig, gezien het feit dat hen wordt verweten om geheime afspraken tussen multinationals en de Luxemburgse fiscus, met de hulp van PricewaterhouseCoopers, te hebben geopenbaard, hoewel ze hiermee een ongekende dienst bewezen aan de Europese burgers en aan het algemeen belang. Raphael Halet en Antoine Deltour moeten worden bedankt en niet veroordeeld. Het zijn de multinationals die hebben geprofiteerd van deze geheime afspraken, en PwC die ze opstelde, alsook de belastingdienst van Luxemburg die ze hebben gevalideerd, die moeten worden vervolgd. Bedenk dat belastingontwijking en -ontduiking echte sociale plagen zijn die staten, Europese en Zuidelijke, honderden miljarden euro’s ontzeggen die nochtans dringend nodig zijn om te voldoen aan de noodsituatie mbt het klimaat, financiële middelen voor performante openbare diensten, en voor de strijd tegen ongelijkheid en armoede.

Omdat een andere wereld moet, Eric Goeman, woordvoerder Attac Vlaanderen


Spip-redacteur:   jurgen
 

Reageer op dit artikel

 
In- & Uitschrijven
Zand in de machine
Attac persberichten
Kalender
« Januari 2018 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
 
Trefwoorden
 
 Attac Vlaanderen  |  Statistieken  |  Privé-ruimte  |  Alle rubrieken  |  Alle documenten

Verwittiging - De gepubliceerde documenten weerspiegelen, tenzij anders vermeld, niet noodzakelijk het standpunt van Attac Vlaanderen. Zij zijn de standpunten van hun auteur(s) en eventueel van werkgroepen of andere organisaties. Dat de documenten hier gepubliceerd worden is omdat wij willen meegenieten van beschikbare ideeën en expertises om samen onze toekomst te heroveren en aan die andere mogelijke wereld te werken.

Logo Creative Commons
Alle teksten van deze site mogen gebruikt en gecopiëerd worden onder de voorwaarden van toepassing van de Creative Commons Licentie.