Attac logo
Associatief netwerk voor een Taks op financiële Transacties
en voor het Aansterken van de Civiele maatschappij
Beginpagina    Notenkraker(s)    Oproep aan de organisaties van het FAN  
| thema: fiscaliteit , tobintaks & FTT  |
 

Oproep aan de organisaties van het FAN

> Guido Deckers

Tobintaks: al 4 miljard gemist door Belgisch vertragingswerk? Op 21 februari ging de zoveelste vergadering over de invoering van een Financiële Transactietaks (FTT) door met de ministers van Financiën van tien EU-lidstaten die zich hiervoor engageerden. Met onder meer minister Van Overtveldt op de rem, slepen de onderhandelingen al jaren aan. Per dag vertraging, lopen de landen tientallen miljoenen euro aan belastingopbrengsten mis.

Lees verder...

Om dat verlies aan inkomsten zichtbaar te maken, lanceren enkele ontwikkelingsorganisaties waaronder Oxfam en 11.11.11, vandaag een online teller. En die gaat als een trein: sinds de laatste gemiste deadline op 6 december had de taks naar schatting al 4 miljard euro kunnen opbrengen. Mag ik oproepen deze teller via de website van je organisatie te propageren? Hierbij de link naar de online teller en naar een recente tekst over de FTT:

https://fts.oxfam.de/dut/

http://www.11.be/artikels/item/tobintaks-al-4-miljard-gemist-door-belgisch-vertragingswerk

Guido Deckers Coördinator FAN


Spip-redacteur:   jurgen
 

Reageer op dit artikel

 
In- & Uitschrijven
Zand in de machine
Attac persberichten
Kalender
« »
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 
Trefwoorden
 
 Attac Vlaanderen  |  Statistieken  |  Privé-ruimte  |  Alle rubrieken  |  Alle documenten

Verwittiging - De gepubliceerde documenten weerspiegelen, tenzij anders vermeld, niet noodzakelijk het standpunt van Attac Vlaanderen. Zij zijn de standpunten van hun auteur(s) en eventueel van werkgroepen of andere organisaties. Dat de documenten hier gepubliceerd worden is omdat wij willen meegenieten van beschikbare ideeën en expertises om samen onze toekomst te heroveren en aan die andere mogelijke wereld te werken.

Logo Creative Commons
Alle teksten van deze site mogen gebruikt en gecopiëerd worden onder de voorwaarden van toepassing van de Creative Commons Licentie.